Günümüz yaşam koşulları göz önüne alındığında insan zamanını en çok iş yerinde sürdürüyor. Çalışan bireyler, sevdiklerine ve kendilerine ayırdıkları zamandan daha çok zamanı iş arkadaşlarıyla, iş yerinde geçiriyorlar.
İş yaşamı ise çoğunlukla stresli ve yapılan çalışmalar gösteriyor ki stres başlı başına pek çok hastalığın (ör: hipertansiyon, mide sorunları, kontrolsüz sigara alkol kullanımı, migren, uykusuzluk, kilo kaybı ya da artışı, saç dökülmesi, hatta kanser gibi…) nedeni. Hangi işi yaparsanız yapın bu pek değişmiyor. Stresi kontrol altına alarak, huzurlu, rahat, keyifli çalışmak insanın ömrüne ömür katan çok önemli değerler.
Son yıllarda bazı kurumlar çalışanlarına bu konularda destek olmak için iş yerinde psikolojik destek/koçluk çalışmalarına önem veriyorlar.
Yapılan işin stresli ve yorucu olduğunun farkındalığıyla çalışanlarının yükünü birazcık bile olsa azaltabilmek, evlerine biraz daha huzurlu gitmelerini sağlamak ve iş performansını arttırmak iş yerinde psikolojik danışmanlığın amaçlarından.
İş motivasyonu, performans, kurum içi iletişim, öfke kontrolü, ailesel problemler, yükleri bırakmanın yolları, özel yaşamımızda yaşadığımız olumsuzlukların iş yaşamımıza etkisi ve çözüm yolları, problem çözebilme, tabiî ki stres çalıştığımız konulardan.